Heb jij dat wel eens meegemaakt? Omstandigheden die op je pad komen, waarvan je geen idee hebt hoe je die moet realiseren? Gewoon, omdat het simpelweg niet haalbaar lijkt? Wij maakten het mee, maar werden op onvoorziene wijze voorzien…

Op 31 juli 2017 krijgen wij van een veldwerker in Papoea-Nieuw-Guinea een bericht: ‘volgende week vrijdag 11 augustus vertrekt er vanuit Nederland een container naar Papoea-Nieuw-Guinea. Ik weet dat het kort dag is, maar er is onverwacht wat ruimte in de container’…

De boodschap is kort maar krachtig en direct weten we dat er snel gehandeld zal moeten worden. Samen bekijken we wat praktisch zou zijn om alvast te verschepen naar Papoea-Nieuw-Guinea, maar we komen er niet helemaal uit. We besluiten advies te vragen aan twee Nederlandse gezinnen die al in Ukarumpa wonen en van beiden krijgen we goed advies waar we mee verder kunnen. Tegelijkertijd komt ook de vraag naar voren of het verstandig is om spullen voor het project te verzamelen en dat ook alvast te verschepen. Het gaat om grote materialen. Gaat dat allemaal passen en hoeveel ruimte hebben we eigenlijk?
Omdat dit voor ons niet duidelijk is, volgt er mailcontact met de veldmedewerker en al snel krijgen we het antwoord dat er ruimte genoeg is. Top!

We gaan gelijk aan de slag, want de tijd is beperkt. We hebben een ruime week om alle spullen te verzamelen. Bijkomend detail is, dat we op dat moment net in Duitsland zitten, vanwege een zwemcursus van de meiden en om tegelijkertijd vakantie te vieren. Alsof het zo moet zijn, hadden we al besloten om tussendoor terug te gaan naar Nederland vanwege de Engelse les die wij in Amsterdam moeten volgen ter voorbereiding op de IELTS-test. Het lijkt bijna onmogelijk om binnen deze korte termijn alle spullen te verzamelen, maar wat er dan gebeurd, is niet voor te stellen, zo gaaf en zo bijzonder…

We besluiten om via een aantal groepsapps mensen in onze omgeving te benaderen en een lijstje met alle spullen die zijn geadviseerd door te geven. Wat onmogelijk lijkt gebeurd; in 1 dag hebben we alles! In overvloed! Gratis en voor niks….
Maar dat is nog niet alles. We willen graag een melktank meenemen, een variant die nauwelijks meer verkrijgbaar is. Na wat telefoongesprekjes komen we erachter, dat ze in Nederland helemaal niet meer verkrijgbaar zijn. Om de betreffende melktank toch te kunnen krijgen, zullen we naar Oostenrijk moeten, zo wordt ons verteld. En inderdaad, de melktanks die we op internet vinden, zijn op de grens van Oostenrijk. Dat gaan we niet redden in 1 dag! We besluiten verder te kijken en vullen de zoekterm in op Ebay (Duitsland). Tijdens het invullen van de zoekterm op Ebay schrijven we per ongeluk 1 letter van het merk verkeerd, maar juist dat blijkt het schot in de roos. De melktank die we nodig hebben, vinden we in Winterberg. Drie uur rijden hiervandaan en dus prima te doen in 1 dag. Bizar…. De man die de melktank aanbood op Ebay had, net als wij, op dezelfde wijze het merk verkeerd geschreven. De volgende dag rijden we naar Winterberg om de melktank op te halen.

Twee dagen later vertrekken we opnieuw naar Duitsland, voor het vervolg van de zwemcursus van de meiden. Vanaf ons adres in Duitsland regelen we alle andere spullen die we graag mee willen geven naar Papoea-Nieuw-Guinea. Zo worden we voorzien van een melkmachine, broedmachine, accessoires voor de koeien enz. enz.
Eenmaal weer in Nederland hebben we nog een aantal dingen nodig, waaronder plastic eiertrays, maar ook nog een aantal andere praktische zaken voor ons project in Papoea-Nieuw-Guinea. We delen een bericht op Facebook, waarin we om deze laatste dingen vragen.

Wat er dan gebeurd, bezorgt ons kippenvel. Het bericht wordt massaal gedeeld en we worden benaderd door mensen die wij niet kennen en die ons niet kennen. Alles wat we nodig hebben, kunnen we op verschillende plaatsen in het land ophalen en alles krijgen we geschonken!

Opnieuw zien we bevestiging van God. Onze persoonlijke spullen die we in 1 dag bij elkaar kregen, de melktank die we op een bijzondere manier vonden, het facebookbericht dat zo massaal werd gedeeld. In alles is voorzien!
Onvoorziene voorzienigheid door onze God. We zijn zo dankbaar!