Roeping

Diverse gebeurtenissen hebben ons sterk duidelijk gemaakt dat we dingen moeten gaan afronden en loslaten. Bij ons is het verlangen gegroeid om iets te betekenen voor de medemens. Na verloop van tijd werd het steeds duidelijker dat dit op een andere plek in de wereld is.

In januari 2017 hebben wij in een gesprek met onze voorganger deze verlangens gedeeld. Het werd helder dat God ons iets duidelijk wilde maken. Alleen, wat, waar of hoe, dat wisten we op dat moment nog niet. Diezelfde avond kregen we rust om bewust de controle over ons leven volledig aan God toe te vertrouwen. Als antwoord hierop zijn er dingen gebeurd die we voorheen niet voor mogelijk hielden. De wonderen stapelden zich op.

We hebben zes organisaties benaderd met ons verhaal. We vertrouwden dat God ons kenbaar zou maken wat onze taak zou worden. Met de drie organisaties hadden we fijne en leerzame gesprekken. Toch gaf dit ons niet het ‘juiste’ gevoel. Een gesprek met een vierde organisatie stond voor anderhalve maand later op het programma. Dit was een maand vol twijfel: hebben we iets gemist?

Eindelijk, ons laatste gesprek. Op 14 maart 2017 gingen we op bezoek bij Wycliffe Bijbelvertalers Nederland. Met gemengde gevoelens zijn we er naar toe gegaan. Wat kan een Bijbelvertaalorganisatie met onze studie-achtergrond? Toch zijn we met een open houding het gesprek in gegaan en Wycliffe Bijbelvertalers ook.

Tegen het einde van het gesprek werd er een vacature voor ons neergelegd, die precies klopte met het profiel van Hans. Deze vacature had God al 2 maanden geleden voor ons klaargelegd. Nu, na drie gesprekken met andere organisaties, was het tijd om onze taak te ontvangen. Alles viel op zijn plek. De rust en verbondenheid die er heerste was zó bijzonder, verdere bevestiging was voor ons niet meer nodig. Deze ‘ongewone’ vacature voor een Bijbelvertaalorganisatie was in dezelfde week binnengekomen als onze mail. Dit was geen toeval.

Juist hier, in een gesprek waar we zelf weinig van hadden verwacht, kwam God zelf met Zijn plan voor ons leven. Bestemming: Papoea-Nieuw-Guinea. Een land aan de andere kant van de wereld, waar we amper wat vanaf wisten.

Met uw hulp kunnen wij het werk in Papoea Nieuw Guinea voortzetten.

Wilt u deel uitmaken van deze missie, dan kunt u donateur worden. Dit kan door ons structureel, maandelijks te steunen. Uiteraard is een jaarlijkse, dan wel een eenmalige gift ook meer dan welkom.