Goed nieuws om mee te beginnen, er zijn drie stierkalfjes geboren en dat is altijd feest. Dit betekent ook weer een nieuwe koe om te melken. Het is één van de koeien die we afgelopen jaar nieuw hebben aangekocht.

Nu de conferentie is afgelopen, kunnen we weer een nieuw project beginnen. Dit gaat de eenden-/schapenschuur boven het water worden. We hebben eerst een oude schuur gesloopt, zodat we de nog bruikbare materialen kunnen hergebruiken in de nieuwe schuur.

Hiernaast zijn we even een ronde wezen maken voor wat reparaties her en der en het schoonmaken van wat sloten en het maken van wat kleine drains. Het is namelijk extreem nat op het moment, het regent erg veel en dat betekent wateroverlast en weinig groei van het het gras.

Ik heb ook een plan gemaakt om de boerderij wat meer af te sluiten, zodat we niet Jan en alleman over de boerderij hebben lopen. Dit brengt namelijk veel onrust voor de cowboys en dat werkt niet prettig. We gaan het afsluiten met hekken, zodat we ook wat beter de ziektes kunnen weren die anderen kunnen meebrengen vanuit de dorpen.

Er is ook een schapenlam geboren, zo mooi als voorbode op het voorjaar.

We hadden ook voor het eerst de slagroom in de winkel liggen, erg mooi om er weer een product bij te hebben, vers van eigen koeien.

Hartelijke groeten, Hans