Van de week hebben wij na een lange tijd weer een bijeenkomst gehad met de mensen van ons TFC* team. Uiteraard hebben wij ons netjes aan de huidige, geldende veiligheidsvoorschriften gehouden.

(*De afkorting TFC staat voor thuisfrontcommissie en is een groep mensen die een zendeling ondersteunt met de missie vanuit het land van herkomst).

De samenkomst stond, zoals gebruikelijk in het teken van het ondersteunen van de missie van de familie Beukers in Papoea Nieuw Guinea afgekort PNG.

Het was fijn om elkaar weer in het echt te ontmoeten. Ik denk dat ik voor iedereen spreek, als ik zeg dat ik het moeilijk vind om mensen te ontmoeten zonder de mogelijkheid om elkaar even te kunnen vasthouden of te omhelzen. Het is wat het is en we moeten er schijnbaar vooralsnog mee leren leven.

Hans en Gerline Beukers heb ik leren kennen tijdens een bijeenkomst van onze kerk. Hans vertelde mij toen enthousiast over hun missiewerk in PNG. Ik was hier zo onder de indruk van, dat we elkaar de volgende dag weer zagen tijdens een 4 uur durende lunchafspraak. Hans vertelde mij dat hij nog iemand zocht als fondsenwerver in zijn team en legde uit wat deze functie precies inhield. In de praktijk betekent het fondsenwerven, het actief benaderen van mensen en bedrijven en hen uit te nodigen om donateur te worden van de missie.

Geen gemakkelijke opgave voor iedereen, maar aangezien ik werkzaam ben geweest als verkoper in de sales, leek mij deze vrijwilligerstaak niet al te moeilijk om op me te nemen. Ik heb toen besloten om de familie Beukers te gaan helpen en me aan te sluiten bij het TFC team.

Ik ben vol enthousiasme van start gegaan, maar kort daarna kwam de corona crisis en viel opeens alles stil. Deze grote crisis heeft een enorme impact op de mens wereldwijd en op onze levens. Als je naar de nieuwsberichten luistert, staat ons nog heel wat te wachten. Zo voorspelt de Nederlandse bank dat de klap door de coronacrisis bijna twee keer zo zwaar zal zijn als die van de kredietcrisis.

Dan vraag je jezelf af hoe je als fondsenwerver midden in deze coronacrisis mensen en bedrijven moet gaan benaderen voor het missiewerk van Hans en Gerline. Ook vraag je jezelf af of het fondsenwerven überhaupt nog wel kan in deze onzekere tijden. Veel mensen zijn werkloos geworden of angstig om hun baan te gaan verliezen en zien de toekomst somber tegemoet. Vele banen zijn al verloren gegaan en er dreigen ook veel bedrijven nog failliet te gaan of zijn dit al. Laten we hoop houden voor de toekomst.

Hoop is wat ook ik nodig heb. Want ik heb ‘ja’ gezegd tegen Hans en Gerline om als fondsenwever voor hen aan de slag te gaan en dus zal ik iets moeten verzinnen. Niets doen is geen optie!

Gelukkig zit ik samen in onze TFC met een stel fantastische mensen, lieve broers en zussen, en opereren wij als één team. Deze mensen hebben een aantal mooie lokale acties opgezet en hiermee ook gelden op kunnen halen. Ik noem er twee; een auto en fiets fotopuzzeltocht en het verkopen van aardappelen. Nieuwe acties staan al weer op stapel en ik zou zeggen houd onze socials daarom goed in de gaten!

Heb je nu zelf een leuk idee voor een actie en heb je tijd over om jezelf hier een paar uurtjes voor vrij te maken? Aarzel dan niet en kom in contact met ons via info@beukers-papoea.nl en meld je aan. Je bent van harte welkom!

Terug naar mijn taak als fondsenwerver. Nu we als land langzaam maar voorzichtig een nieuwe fase ingaan met deze coronacrisis, zal ik ook voorzichtig mijn taak weer gaan oppakken. Ik zal in de praktijk gaan ervaren of er bij mensen en bedrijven, ondanks de crisis, nog ruimte over is voor een gift voor de missie in PNG. Graag verwijs ik  u voor meer informatie hierover naar de website www.beukers-papoea.nl.

Er zullen ongetwijfeld mensen en bedrijven zijn die deze missie, ondanks de corona crisis, financieel zouden willen ondersteunen. Zou u eens willen nagaan of u zo iemand kent binnen uw eigen vrienden- en/of familiekring of misschien wel uit uw zakelijk netwerk? Indien dit het geval is, stuurt u ons dan een email. U ontvangt dan van ons een klein presentje als waardering voor uw inzet.

Ongetwijfeld zal ik als fondsenwerver ook met mensen en bedrijven in contact komen die zelf in moeilijk parket zitten. Uiteraard ben ik ook gewoon mens en christen. Natuurlijk zal ik tijd hebben voor hun verhalen en een luisterend oor zijn daar waar mogelijk. Wie weet denk ik misschien wel spontaan mee aan eventuele oplossingen voor hun situatie, we zijn er toch voor elkaar in deze samenleving? Wat ik gelukkig altijd kan doen, is mijn handen voor hen vouwen en hen bemoedigen door er gewoon te zijn, dit zal dan vaak aan de telefoon zijn, maar toch. Er gewoon zijn voor je medemens, being with, dat is wat mij betreft het allerbelangrijkste.

Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden…

Op een eenvoudige wijze bestaat namelijk de mogelijkheid om financieel bij te dragen aan de missie zonder dat het u zelf een cent kost. Ik hoor u al denken, kan dit echt? Ja, dat kan!

Kijkt u maar eens op https://www.sponsorkliks.com/ts/shops.php?&club=11017&cn=NL&ln=nl

Hoe werkt het?

Iedereen die wel eens online aankopen doet of vaak online artikelen besteld, kan dit nu direct via deze link gaan doen. Een groot aantal bekende bedrijven neemt deel aan dit programma. Telkens als u een online aankoop doet, gaat er een klein percentage naar de missie van de familie Beukers. Hoe mooi is dat, indirect helpt u zo financieel mee aan hun missie. Het bedrag van uw aankoop blijft hetzelfde.

Omdat we nog slechts een paar maanden te gaan hebben voor het vertrek van de familie Beukers naar PNG, is alle hulp meer dan welkom. Hoe meer mensen deze link gebruiken,  des te sneller we ons streef bedrag gaan halen. Yes we can! Deel daarom deze link zo veel mogelijk binnen uw eigen familie- en/of vriendenkring en op uw werk.Op uw smartphone kunt u ook de app van van sponsorkliks downloaden. Zie ook: https://www.beukers-papoea.nl/financieel-2/

Terwijl ik dit zo aan het opschrijven ben, wordt ik steeds enthousiaster om de draad weer op te gaan pakken. Maar het is misschien ook wel mijn taak om mensen en bedrijven te enthousiasmeren om donateur te worden om het mooie werk van deze familie mogelijk te maken.

Want zeg nou eens eerlijk, als ik mijn werk als fondsenwerver niet meer zie zitten en het vuur binnen onze TFC team niet meer brand, dan pas wordt het een echte worsteling.

Mik Jessaijan