Deze blog bestrijkt een periode van 4 weken

Deze weken hebben we een mooie ruk kunnen maken aan het omheinen van de nieuwe percelen, het eerste perceel is klaar en daar lopen ondertussen de koeien al in. De bulldozer heeft de percelen mooi uitgevlakt, zodat we het goed kunnen inzaaien.

We hebben ook een bezoek gebracht aan RAMU beef, een groot vleesveehouderij bedrijf van zo’n 30 duizend stuks vee, dit als voorbereiding om contacten te leggen voor de aankoop van vleeskoeien de komende maanden.

Op vrijdagochtend bij aankomst op de boerderij was er een ooilammetje geboren van de nieuwe schapen die we hebben aangekocht, een leuk extraatje.

We zijn druk om het hele melkritme er in te krijgen bij de jongens en structuur in het werk te bouwen, zodat ze het eigen worden.

Er zijn ondertussen ook vorderingen omtrent het verbouwen van de oude doucheruimte in een melkruimte voor de koeien. De buitenkant is bekleed met oude zinken dakplaten en de deuren waar de koeien in moeten lopen zijn ook geplaatst, er moet nog wel een heel beetje gebeuren maar het begin is er.

We zijn begonnen met de voorbereidingen om de oude visvijver droog te leggen. Deze gaan we eerst uitbaggeren om de vijver daarna weer in gebruik te kunnen nemen. We zijn nu begonnen om hem droog te leggen, zodat het graafwerk wat gemakkelijker gaat.

Waakhond

Verder hebben we een waakhond aangeschaft voor in en om de nieuwe stal.  Het is een zwarte herdershond die goed zijn best doet wat waken betreft.

Spullen halen

We zijn een paar dagen naar Lae geweest om de laatste spullen, die we hebben aangekocht, op te halen van EBC Lae. Dit betekent dat we nu kunnen beginnen met het maken van yoghurt, boter en cream. Het was een mooi vol vrachtje terug. We zijn ook langsgegaan bij 2 andere boerenbedrijven om ons netwerk wat uit te breiden.

 

 

Wat lief

Opnieuw werd er nieuw leven geboren. Dit keer een geitje geboren, de 2e verrassing van de kudde die we pas hebben gekocht.

 

We zijn verder gegaan met het opruimen van het perceel van de visvijver, de oude omheining gesloopt en onkruid eruit getrokken.

Deze week heeft er een van de nieuwe melkkoeien gekalfd, nummer 7 om te melken ondertussen. Ze laat zich niet heel makkelijk melken maar dat komt wel, het kalf is een goed, gezond stierkalf.

Eind van de week hebben we voorbereidingen getroffen voor weer een nieuwe week.  De melk zal dan naar de winkel voor de verkoop. Vooraf zullen we de melk in flessen moeten doen. Een nieuwe mijlpaal.

Hartelijke groeten Hans, Gerline en de meiden